HONI SOIT QUI MAL Y PENSE

CÂTEVA VIDEO CU MINE

miercuri, 3 septembrie 2014

Martorul nedorit



Scena 1.
Vasile merge la grădiniţă şi îi pune piedică unei fetiţe. Ea cade şi se alege cu nasul diform pentru toată viaţa.
Părinţii fetiţei se iau la ceartă cu părinţii băiatului. Bă, fi-tu este un dobitoc. Aşa l-ai crescut? să lovească fetiţele? mai bine ia-l acasă să pună piedici găinilor! Ba dobitoacă e fi-ta că nu se uită pe unde calcă şi umblă cu capul în nori. Ia-o tu acasă s-o pui să muncească să vadă şi ea ce e mai greu!
Ghiţă, care văzuse ce s-a întâmplat, tace chitic.

Scena 2.
Vasile învaţă pe brânci să intre la facultate. Cu bunăvoinţa unui supraveghetor, la examenul cel mai important Vasile reuşeşte să copieze şi să fure locul unui candidat cinstit şi sărac. Toată lumea îl felicită şi toţi se prefac că nu s-a întâmplat nimic când  celălalt candidat îşi pune capăt zilelor.
Ghiţă, care văzuse totul din spate, tace chitic.

Scena 3.
Om respectat şi gospodar cu copii, Vasile pleacă împreună cu nevasta să ia aer la munte. Într-o zonă de pădure pe bărbat îl fură somnul la volan şi intră într-o femeie care moare pe loc pe şosea. Vasile nu cheamă ambulanţa sau poliţia. Din tufişuri se aude un zgomot greoi. Vasile şi nevasta lui gonesc pe şosea mai departe până la hotelul la care se cazează.  A doua zi Vasile primeşte un plic cu poze în care se vede clar că el o omorâse pe femeia aceea.
Ce e? întreabă nevasta. Nimic, răspunde Vasile. Ăsta îmi datorează mie totul, nu este de-al lor.
În plic era semnat: Ghiţă, fotograf, adresa studioului personal „O nouă viziune”, premii internaţionale, festivalul „Ochiul de cristal”, expoziţia „Culori dincolo de curcubeu”, etc., etc.
A, numai un fotograf...răsuflă uşurată nevasta.

Morală: Ghiţă şi Vasile au prosperat până la următoarea schimbare a guvernului, când o grupare radicală a preluat puterea. Ulterior s-a observat o decadenţă inexplicabilă a artelor vizuale la nivelul întregii societăţi, în special un regres al originalităţii şi prospeţimii fotografiei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu